Apie autorę | 7 intelektai

Esu pirmojo septynmečio edukologė, dviejų nuostabių vaikų mama, žmona, seminarų lektorė, knygų ir kitokių metodinių leidinių autorė, priešmokyklinukų mokytoja. Įsteigiau ypatingas erdves šeimoms – vaikų akademijas ir ypatingus, keturkalbius vaikų darželius Mažųjų valdos.

Šiame tinklaraštyje dalinuosi savo patirtimi ir įžvalgomis apie vaikų ugdymą namuose ir darželyje. Apie ankstyvąjį vaikų ugdymą, apie prigimtinę meilę žinioms, apie galimybes ir iššūkius, taigi – apie gerą gyvenimo pradžią, kuri niekada nesibaigia.
Detaliau apie mano profesines veiklas:

  • 2022 m. pasirodė mano antroji knyga „Septynių intelektų mankšta“ (leidykla Alma Littera).
  • Pirmoji mano knyga “Vienas vaikas – 7 intelektai(leidykla Alma Littera, pirmasis leidimas 2018 m.).
  • 7 intelektų lavinimo programa PAŽINTYS (autorė, mokytoja, programa dėstoma visoje Lietuvoje nuo 2014 m.). Tai tęstinė, praktinė programa vaikams ir jų tėvams. Sensoriniai patyrimai ir žinios tėvams apie tai, kaip auginti protingą vaiką. Labiausiai man širdies plakimą spartina šeimos, kurios sentimentaliai pašnabžda, kad po šios programos jų gyvenimas kardinaliai pasikeitė.
  • Vaikų akademijos Mažųjų valdos (steigėja ir ugdymo turinio vadovė, akademijos veikia nuo 2013 m.). Šeimoms skirtos erdvės, kuriose galima sužinoti pažangaus vaiko intelektinio ir emocinio ugdymo pagrindus, lankyti pamokėles, būti, pasitarti, bendrauti.
  • Vaikų darželiai Mažųjų valdos (steigėja, ugdymo turinio vadovė, priešmokyklinės grupės mokytoja, darželiai veikia nuo 2015 m.). Tai ypatingi darželiai ne tik savo keturkalbiškumu (su vaikais dirba lietuviakalbiai, anglakalbiai, ispanakalbiai ir rusakalbiai auklėtojai-bičiuliai), bet ir sveikatingumo puoselėjimu ir lauko pedagogikos taikymu. Darželyje subalansuojame mokymąsi ir laisvą žaidimą.
  • 7 intelektų lavinimo programa KELIONĖS – tai tikras emocijų teatras (autorė (teorinės dalies bendraautorė psichologė Viktorija Grigorjeva), mokytoja, programa dėstoma visoje Lietuvoje nuo 2020 m.). Tai tęstinė, praktinė programa vaikams ir jų tėvams. Nuostabios dainos ir emocijų pažinimas kartu su Žirafa Čiaba, o tėvams – pagalba susgaudant vaikų elgesyje ir stiprinant jų emocinį intelektą).
  • 7 intelektų lavinimo programa JAUSMAI – muzika, emocijos ir vertybės (bendraautorė kartu su doc. dr. Lolita Navickiene bei Viktorija Grigorjeva). Tai tęstinė, praktinė programa vaikams ir jų tėvams. Nuostabios dainos, emocijų ir vertybių pažinimas su Princu Noriuku-Nenoriuku. Žvelkime į vaiko ateitį pakylėtai.
  • Mano seminarai tėvams ir auklėtojoms apie ekranus, vaikų elgesį, ugdymą pirmaisiais metais ir tvarkos palaikymą namuose. Temas rasite čia. Atviras seminaras apie medijas čia.
  • Autoriniai leidiniai, skirti mažiems vaikams ir jų tėvams. Susipažinkite ir įsigykite štai čia.
  • Terapinės dainos ir eilėraščiai – autoriniai kūriniai, kuriuos rašau turėdama konkretų terapinį tikslą, dažniausias iš kuri – apgaubti mažylį šilumą ir meile. Štai vienas video pavyzdys. 

ŽINIASKLAIDOJE

2 mintys apie “Apie autorę | 7 intelektai

  1. Koks nuostabus tinklaraštis ir kaip smagu,kad daugėja mamų, kurios aktyviai apie tai rašo, dalinasi inormacija ir aplamai … Kaip gera, kad bendraminčių vis daugėja ir tinklaraštininkių gretose. Will follow!!! Viktorija

Parašykite komentarą