Vaikų darželis Mažųjų valdos

Iš visko, ką mes darome Mažųjų valdose atskirą žodį noriu pasakyti apie vaikų darželį. Tai unikali vieta, kurioje keliame sau iššūkį darniai suderinti vaiko poreikius mokytis, pažinti ir dūkti. Tai vienintelis darželis Lietuvoje, kuriame ugdymas vyksta keturiomis kalbomis. Vaikų darželiuose Mažųjų valdos vaikai ugdomi pagal mano autorinę harmoningos raidos ugdymo metodiką. Jos esmė keliais žodžiais – skirti vienodą dėmesį visiems trims elementams: protui (intelektinis ugdymas), „širdžiai” (emocinis), kūnui (fizinis).

Proto mankšta rūpinamasi keturkalbystės pagalba (su vaikais dirba lietuviakalbiai auklėtojai ir jiems padedantys ispanų, anglų ir rusų kalbų nešėjai, būnantys su vaikais visa dieną, o ne tik per pamokas), žaidžiant matematiką su Oxfordo Numicon priemonėmis, muzikuojant ir t.t.

Manęs neretai klausia – ar ne per daug? Tikrai ne, nes vienas pagrindinių mano tikslų – padėti tėvams suvokti savo vaiko supergalias. Pirmas vaiko septynmetis ir ypatingas tuo, kad atrasti, išmokti, suprasti vaikui labai dažnai per paprasta, o ne per sudėtinga. Priešingai, nei tada, kai ateina laikas keliauti į mokyklą ir atitikti kažkokius „standartus”. Bet, tam, kad išties būtų paprastareikia laikytis kelių svarbių taisyklių. Pirma, daryti viską džiaugsmingai ir su meile, gerbiant vaiko stebuklą ir jo dvasinius poreikius. Tai ne gražūs žodžiai, tai metodas. Antra – daryti žaismingai, nes bandyti priversti tokio amžiaus vaikus gali būti pražūtinga jų potencialui ir kūrybiškumui. Trečia, tiesiogiai nereikalauti rezultato, nematuoti pasiekimų, nes tiesioginis testavimas ikimokyklinukus tiesiog gniuždo.

Vaiko „širdimi” (dvasingumo, kūdybiškumo, asmenybės raida) rūpinamasi pirmiausiai per auklėtojus-asmenybes, kasdienio pasimatymo džiaugsmingumą, gerą nuotaiką, šventes, gausų knygų skaitymą, rūpestingai saugomą laiką laisvam žaidimui, dūkimui, sensorikai ir dailės saviraiškai. Keturkalbėje, multikultūrinėje aplinkoje augantys vaikai pasižymi ypač stipria empatija, lankstumu ir atsparumu pokyčiams, jų amžiui aukšta dėmesio koncentracija.

Vystytis stipriais fiziškai padeda: sveika, subalansuota mityba, lauko pedagogika, grūdinimo praktikos, gimnastika, padidinto krūvio žygiai. Judėjimą suvokiame kaip stirpią ir intelektinio vystymosi komponentę, todėl vaikai gali judėti net per pamokėles.

  • Kuo jūsų darželis išsiskiria iš kitų?

Manau, kad Mažųjų valdos skiriasi daugybe dalykų. Labiausiai pastebimi skirtumai – keturkalbystė, didelis specialistų būrys, lauko pedagogika, akyla priežiūra, kad vaikai pakankamai žaistų laisvai, grūdinimo praktikos, ypatingai sveikas maistas, rekomendacijos veikloms namuose, drauge su šeimomis darželio auklėtojų komanda pildoma Repertuaro knyga ir pan. Vaikas Mažųjų valdose yra suvokiamas kaip stebuklas. Ugdymo procese nenaudojame medijų ir namuose rekomenduojame jų atsisakyti arba bent minimizuoti jų kiekį.

Priimame visus metus, dėl individualaus susitikimo tartis su Karolina: 8 612 75 418.

Atsisiųsti Spalvinimo lapas Mažųjų valdos.

vaikų darželis Antakalnyje | vaikų darželis Naujamiestyje | privatus vaikų darželis | gimnastika | pamokėlės | tarptautinis vaikų darželis