Apie Lūną, levandas ir pirmąją nuotolinę vaiko psichologijos pažinimo grupę | 7 intelektai vyresniems

Lūnai buvo pusė metų, kai ėmiau kurti nuotolinę 7 intelektų lavinimo programą. Visiems tiems, kas negali lankyti gyvai. Ypač žavėdavo linkėjimai nuo vandenynų. 🙂 Filmuoti seminarus, kurti dainas, eilėraščius, pirštukų žaidimus. Kas savaitę trūks plyš pagal sumanymą turėdavau nufilmuoti po seminarą, sukurti po užduočių rinkinį, parinkti muziką grojaraščiams ir panašiai. Neretai filmuodavau namie, būdama viena su vaiku, kol ji lauke miegodavo.

Juokingiausias iki šiol momentas, kai į vieno filmavimo pabaigą mano miela damutė atsikėlė. O terminas spaudė, nėra kur trauktis, reikia dar perkelti, sumontuoti, padailinti video pavyzdžiais, tad pasodinau į kadrą – Lūna žaidė su levandų vazonu… karoliais, kubeliais… Žvelgiant į tai dabar ir miela, ir juokinga, ir jau pamiršau kiek buvo įtampos ir sunkumų. Mažųjų valdas į pasaulį atnešė būtent mano vaikai. Per mane. Dovydas atlydėjo pirmąją akademiją, pirmąjį darželį, pirmąją knygą. Lūna antrąją ir trečiąją akademijas, antrąjį darželį, daugybę leidinių ir daugybę nuotolinių formatų.

Po pirmojo nuotolinių ciklo ėmiausi antrojo (abu čia) – taigi du ciklai ir pirmoji 7 intelektų lavinimo programa – įveikta. Taip, vis dar ne visi žino, kad šiuo metu į pažinimą kviečia net trys 7 intelektų lavinimo programos – visos subalansuotos auksinio trikmapio principu – vaikams, tėvams ir bendram laisvalaikiui. 7 intelektų lavinimo programa PRADŽIA (seniausia – ankstyvojo ugdymo pagrindai), 7 intelektų lavinimo programa KELIONĖS – vaiko pscihologijos pagrindai ir 7 intelektų lavinimo programa JAUSMAI – muzikinis emocinis ir dorinis ugdymas. Suvokti per kelis metus pakitusią aprėptį – puikus būdas švęsti artėjantį Mažųjų valdų gimtadienį.

O dabar – jau šią savaitę imamės filmuoti medžiagą antrosios 7 intelektų lavinimo programos KELIONĖS nuotoliniam kursui. Kame magija? Magiška – nesiblaškant po skirtingus seminarus sužinoti svarbiausius dalykus apie vaiko psichologiją. O vaikams parūpinti kokybišką užimtumo programą ir kokybišką repertuarą.

Šiuo įrašu noriu padėkoti Viktorijai, su kuria kartu padarėme bene neįmanoma – kartu kurdamos teorinę dalį, išgryninome esmines temas, kurių pažinimas leidžia tėvams auginti sveikus ir psichiškai išsivysčiusius vaikus. Stabilius, su tiek dramų parduotuvėse, kiek jų būtina. Išgryninome ir atskleidėme lakoniškai ir paprastai. O dar sugalvojome žaidimus šioms temoms suvokti ir praktikuoti.

Labai gaila, kad įpusėjusios sustojo smagintis gyvai lankančios grupės, bet smagu suvokti, kad jau gruodžio 26 d. prasidės pirmoji nuotolinė grupė. Aš, Viktorija, žirafa Čiaba ir gausybė prasmingų žaidimų – Labai gera metų pabaiga ir naujų pradžia! Nekantrauju susipažinti su dalyviais. Pirma grupė visada turi dar daugiau tam tikros magijos. Gal ir Jūs pasidovanokite šventėms potyrį? Arba Jums gali padovanoti Jūsų tėvai (visada prašo rašyti laišką Kalėdų seneliai).

P.S. pavadinimas KELIONĖS pirmiausiai buvo naudotas pavadinti antrajam temų ciklui pagal pirmąją – 7 intelektų lavinimo programą PAŽINTYS. O tuomet, netikėtai, kuriant antrąją programą jos personažas žirafa Čiaba gavo lagaminą ir ėmėsi keliauti Žygio dainų ir stebuklingų burtų pagalba po visą pasaulį, jo egzistuojančias ir ne šalis, tad buvo pavadinta 7 intelektų lavinimo programa KELIONĖS.

PP.S. abi su Viktorija kviečiame keliauti, pažinti, dėmesingiau auginti savo vaikus (ir tuo pačiu nepervargti dėl galvos skausmo, kaip jiems duoti geriausia).

Daugiau informacijos rasite čia. Norite dovanoti kitiems – pasidomėkite dovanų dėžute su šia programa viduje.

Programa apima 16 žingsnių, kiekvienas turi savo pramogų lapą, kupiną QR kodų ir iliustracijų.

Parašykite komentarą